La primera edició del Festival de Cinema Castells de Terrassa ha atorgat el Premi Especial del Jurat al documental Concurs 1970: el desafiament Nens – Vella, dirigit per la tarragonina Maria Roig i produït per l’Ajuntament de Tarragona i la Biennal de Castells.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, acompanyada de la directora del film, Maria Roig, han rebut el guardó aquest matí a Terrassa. Solé ha agraït el reconeixement i ha destacat que “des de l’Ajuntament de Tarragona, com a capital castellera, considerem claus essencials l’estudi, la recerca i la investigació sobre el fet casteller com un fenomen social i cultural que relliga la nostra identitat com a país”.

Per la seva banda, Maria Roig ha destacat que la realització del documental “va suposar una oportunitat única per descobrir material d’arxiu inèdit i preservar-lo, així com per donar veu als testimonis d’aquell moment. Comptar amb les seves entrevistes és poder escoltar la història en primera persona”.

El documental, estrenat el 21 de setembre de 2020 al Teatre Auditori del Camp de Mart en el marc de les festes de Santa Tecla, se centra especialment en la pugna mantinguda entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, que, al 1970, eren les colles punteres, i que feia anys que no es trobaven a plaça, així com en la importància de l’aposta del Patronat Municipal de Castells per fer possible el Concurs.

Deixa un comentari

Al deixar un comentari accepto les condicicons detallades en la nostra política de privadesa

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *