El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, defensarà el nou Pla a través d’una moció en el ple de divendres. La demanda ha sorgit, a partir de les diferents visites que han anat fent els socialistes tarragonins a les llars de jubilats que hi ha als barris de la ciutat.

L’any 2017, es va presentar el pla ‘Tarragona, Ciutat Amiga de la Gent Gran’, on s’estudiaven els diferents serveis i espais existents adreçats cap a aquest sector de la societat i es plantejaven vàries propostes per millorar les seves problemàtiques. Des del PSC, creuen que ‘ha arribat el moment’ de redactar un nou pla municipal. Soler explica que en el transcurs d’aquests cinc anys, la societat ha canviat substancialment, sobretot des de la crisi de la Covid-19. Indica que han aparegut noves problemàtiques per la gent gran com són la bretxa digital i l’increment de les persones que pateixen soledat. Per aquest motiu, es defensa la redacció d’un nou Pla Municipal de la Gent Gran, realitzant un estudi d’opinió i taules participatives/tècniques sobre les seves preocupacions i necessitats”.

Soler demana incrementar les polítiques públiques que fomentin la integració i les xarxes de suport de la gent gran. Segons el PSC, una de les línies d’acció per millorar aquestes problemàtiques seria convocar el Consell Municipal de la Gent Gran cada dos mesos, ja que denuncien que es convoca en comptades ocasions. El conseller socialista també explica que s’haurien d’incrementar els serveis de teleassistència i les ajudes per combatre la reducció de les barreres arquitectòniques, tant a les llars com als carrers de la ciutat. Detallen que a Tarragona viuen més de 25.000 persones de més de 65 anys. Diuen que el govern municipal també ha d’escoltar a aquest sector de la societat i resoldre les seves problemàtiques. Incrementar els cursos formatius informàtics per a la gent gran o lluitar perquè la Generalitat millori les condicions laborals del personal del Servei d’Atenció Domiciliària, són qüestions que el govern municipal hauria de realitzar, apunta Soler.