Les reformes consistiran en una re-pavimentació, electrificació i museïtzació de l’espai, amb la intenció de poder obtenir la llicència d’activitat de les galeries, amb la que el primer nivell del refugi ja hi compta. També inclou la construcció d’una cabina transparent que permetrà una segona sortida al carrer de les Coques, de manera que des de l’exterior sigui possible visualitzar el refugi.

El director del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz ha expressat la seva gratitud per aquesta ajuda i ha destacat la importància de la implicació de l’Ajuntament de Tarragona.

El refugi, de cinc metres de profunditat, compta amb cinc punts d’accés i té la particularitat de què s’hi poden trobar estructures medievals i romanes superposades en el recinte. Aquest és el millor conservat de Tarragona, on també es pot trobar un altre de menors dimensions a l’Ajuntament, també en procés de dignificació. Aquest forma part de la ruta Els Llocs de la Memòria, dirigida a estudiants de batxillerat i la que inclouria el refugi antiaeri un cop finalitzada la reforma.

Manel Castaño, conseller de Memòria Històrica, ha explicat que es fomentaran les visites escolars de batxillerat i ESO, ja que és important que les generacions més joves coneguin la història.

També ha assegurat que el projecte no tardarà molt a finalitzar, i que tot i no poder confirmar una data d’obertura, aquesta podria caure entre els mesos de febrer, març i abril de l’any vinent.