powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

‘Ball a cegues, ball trencat’ és el darrer projecte de Genoveva Seydoux a la Mussara. 22 dies a la roca i 21 nits dormint a la paret, en una hamaca lleugera que s’ha fet a mida.

Ens relata que “quan toca la paret no vol escalar una via” va on la porta la roca “molts cops començo una via, després veig una línia i me’n vaig per allà”, diu aquesta fotògrafa doctorada en sociologia.

Entre els quatre o cinc ‘petates’ de material, plens fins a dalt de mosquetons, ganxos, cordes, cintes i menjar, mai es deixa la càmera fotogràfica i una goPro, amb les que enregistra la seva progressió per després compartir la seva aventura a les xarxes, al perfil ‘El Gràfic’ (@genofoto, a Twitter) i com a (@bigwallgine, a Instagram).

C:\DCIM\100GOPRO\GOPR3502.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR4277.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR4279.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR4292.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR4390.GPR

Gaudeix de cada centímetre escalant, com ho va fer en la seva darrera via ‘La veu de Revolta’, també a la Mussara, en aquest cas, 11 dies i 10 nit a la paret.

Una escalada que la magnetitza amb la roca, en artificial i en solitari, amb la mínima invasió de la paret. Això també condiciona els quilos de material ‘mai saps el que et pots trobar a la via, i he de portat de tot’.

Com que pesa més aviat poc, no tem per les pendulacions de la corda, que podrien despenjar els ganxos. Per això, no està de més doblar la seguretat en fissures o lleixes on “amb prou feines hi entra un pitó”.

Assemblea de la FECC des de Tarragona pels 50 anys del Centre Excursionista Tarragona

Tarragona ha acollit per primer cop en la història una assemblea de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb motiu dels 50 anys del Centre Excursionista Tarragona. La seu del Col·legi d’Advocats ha estat l’escenari on s’han aplegat alguns dels representants de les més de 400 agrupacions i entitats excursionistes del país.

Una assemblea històrica en la que s’ha aprovat després de molts anys de treball l’acord de col·laboració mútua i reciprocitat en matèria de refugis de muntanya entre les Federacions de l’Aragó, Astúries, Navarra i Catalunya. Ha estat possible després ‘d’un canvi de paradigma’ en la direcció de la federació aragonesa -que també ha aprovat l’adhesió- apartada de la influència de la Federació Espanyola (FEDME) que històricament ha posat pals a les rodes a la volada de les entitats territorials.

En declaracions al Pont de Mahoma, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha subratllat que aquest conveni històric engloba tots els Pirineus, arribant a un 90% dels refugis disponibles. Confien que en un futur també entrin les federacions de Madrid i del País Basc.

De la seva banda, el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, alerta que l’acord és també un toc d’atenció a la FEDME, i assegura que representa un pas més en el conveni de reciprocitat a nivell europeu.

Hem pogut conversar amb tots dos, a banda del president del Centre Excursionista Tarragona, Jordi Aluja.

Hem aprofitat per a conversar amb els assistents, com Joan Raventós de l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú. Hem fet amb ell una ruta de 28 dies entre aquest poble del Garraf i la Vall Ferrera. Des del Centre Excursionista Taradell la seva presidenta, Carme Delgado, també ens explica com veu el futur de les entitats de muntanya. Amb Salvador Bardagí de la Unió Excursionista Sabadell, també hem parlat del present i futur de les agrupacions i entitats. També hem conegut la presidenta de l’Agrupació Excursionista Bufalà, Neus Borràs, i la vicepresidenta, Àngels Jiménez. Entitat creada el 1961 per un grup d’amics del barri badaloní que porta aquest nom.

El Pont de Mahoma

El Pont de Mahoma

Podem parlar de la muntanya des de primera línia de mar perquè tenim els experts necessaris. Coneix la darrera hora de tots els esports de muntanya de la mà dels millors escaladors i alpinistes del país. El Pont de Mahoma és el teu programa de referència!

Listen on spotify Logo