La Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’actuació municipal en fase d’alerta pel risc de ventades.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública. Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció al web de l’Ajuntament. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat, 112, o al de la Guàrdia Urbana de Tarragona, 092.  Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya. Hi ha la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un nou episodi amb fortes ratxes de vent ja des d’aquest dissabte, però que s’han d’intensificar de cara a la propera matinada i tot diumenge, i allargar-se fins dilluns sobretot al Pirineu.

Segons preveu l’SMC, les ratxes més intenses es donaran principalment a les comarques de Tarragona, sud de Barcelona i sud de la Catalunya Central. Tot i això, el llindar de vent també es podria superar a moltes de la demarcació de Lleida, Terres de l’Ebre, Barcelona i Catalunya Central durant tot diumenge. A més, a partir del migdia, el vent pot ser intens també a les comarques del Pirineu i Prepirineu on s’allargarà fins dilluns.

El vent bufarà de component oest. Al final del dia el vent girarà a component nord i el llindar d’avís és possible que se superi a cotes altes.

En aquest cap de setmana de Pont on hi ha molta mobilitat i afluència de gent als espais naturals, cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals, decoracions nadalenques o altres objectes que hi pugui haver en façanes i balcons. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Pel que fa a les decoracions nadalenques, si no es pot garantir la seva subjecció és millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Protecció Civil recomana, doncs, que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys.

També cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit, com reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle; vigilar especialment amb la distància de separació lateral en cas d’avançar vehicles de grans dimensions; Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada; i subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Prealerta pla NEUCAT

Protecció Civil manté en prealerta el pla NEUCAT ja que, a banda del fort vent, per demà diumenge i fins dilluns també es preveuen nevades a les comarques del Pirineu i l’Aran.

Es podran acumular gruixos de més de 20cm a la cota 1.200 i baixant a 800 metres. En aquestes zones, i sobretot a les cotes més altes, es podrà donar el fenomen del torb.

Deixa un comentari

Al deixar un comentari accepto les condicicons detallades en la nostra política de privadesa

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *