Alumnes del programa INSERLAB de la URV han elaborat materials de lectura fàcils per a dues de les peces exposades al MNAT. Les dues figures escollides han estat El Mosaic d’Eurterpre i el togat jove amb bulla aurea.

Una desena de joves que formen part del programa INSERLAB, que ofereix la URV han realitzat materials accessibles per a persones amb discapacitat cognitiva. S’han dissenyat lectures fàcils per a dues de les obres exposades al Museu Arqueològic de Tarragona, el Mosaic d’Eurtepre i la Toga Jove amb bulla aurea.

El projecte s’ha fet en el marc de l’assignatura d’Art i Cultura inclusiva, impartida per la professora Elena Aparició a la URV. Aparició ha explicat que la iniciativa neix de la necessitat de voler apropar la cultura des del món de la lectura fàcil. Diu que és un afegit que serveix tant per persones amb discapacitat cognitiva com per a aquelles persones analfabetes o que estan aprenent la llengua.

Els materials en lectura fàcil desenvolupats busquen millorar l’accessibilitat de la col·lecció amb una proposta més fàcilment comprensible. L’INSERLAB és un projecte de formació per a alumnes amb diversitat funcional que busca inserir-los al món laboral. Amb iniciatives com la que han presentat al Museu Arqueològic Nacional de Tarragona, busquen oferir serveis a empreses i altres entitats culturals i crear la necessitat de què puguin tenir persones amb diversitat que s’encarreguin de produir aquests continguts. Aquesta és la segona edició en què l’assignatura Art i Cultura Inclusiva es desenvolupa amb la col·laboració del MNAT.