Menys sopars d’empresa i més concentrats en el temps. La recessió econòmica i les dates condicionen enguany aquests tradicionals àpats de Nadal. La majoria de reserves es concentren en el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, en què es preveu que molts restaurants penjaran el cartell de complert. Tal com cauen enguany les dates, aquest passat cap de setmana es va descartar per moltes empreses, perquè hi havia treballadors que fan pont. I el tercer cap de setmana de desembre també queda descartat perquè és vigília de Nadal. Els restaurants ja fa dies que han vist clara aquesta tendència. A diferència d’anys anteriors, quan els sopars d’empresa es repartien en 2 o 3 setmanes diferents, enguany el gruix de feina més important es concentrarà en tres dies: del 15 al 17 de desembre. El president de l’Associació de Restaurants de la Part Alta, Quintin Quinsac, constata que la majoria de reserves es concentren aquella setmana. D’altra banda, enguany les reserves d’empreses per fer el sopar de Nadal han baixat entre un 25 i 30%, per raones econòmiques. En alguns casos, els treballadors opten per sortir igualment, pagant-s’ho de la seva butxaca. Aquesta tendència es fa evident perquè les reserves es fan a darrera hora. Carles Llobet, del col·lectiu Tarragona en Essència, diu que també en això es nota la crisi. Els preus dels sopars d’empresa van dels 18 als 50 euros, en funció de la categoria del restaurant.