La temporada del calçot comença amb la previsió d’igualar o superar els 12 milions de cebes de l’any passat.
El fet que la climatologia acompanyi ha propiciat l’inici de la collita.
Alguns pagesos s’han decidit a estirar les motes més primerenques en una obertura de temporada que d’un temps ençà s’ha avançat al mes de novembre. Ja en serveixen en alguns restaurants de l’entorn de Valls.
La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, que aglutina més de cinquanta productors de quatre comarques del Camp de Tarragona, pronostica que serà una temporada excel·lent i que s’igualarà o fins i tot es podria superar la producció de l’any passat, que ja va ser de rècord, amb 12 milions de cebes etiquetades.
Ho ha explicat a l’ACN el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Xavier Amill.
El cost dels primers calçots, els més preuats, frega els 14 cèntims. En plena temporada s’estabilitza a un preu mínim d’uns 10 cèntims.

Etiquetat: