En aquest divuitè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens apropem al món de la química in silico i dels intermediaris de reacció.

Sabeu quina relació tenen aquestes dues disciplines? 

Fa uns dies que Tarragona va celebrar la seva nit de llegendes i narracions gòtiques, lluint disfresses terrorífiques en la festa pagana dels morts vivents i els coneixements ocults. De zombis no en tenim cap a l’ICIQ, però sí ens queden temes per descobrir, com ara la feina dels investigadors que treballen des de l’abstracta realitat dels seus ordinadors.

Sabríeu dir per a què fan servir les seves modelitzacions i simulacions?

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Si continuem el nostre recorregut químic “terrorICIQ”, són moltes les històries i llegendes al voltant dels alquimistes, les bruixes i les transformacions químiques que aquests perseguien, però segur que mai heu sentit parlar dels esmunyedissos esperits químics que avui descobrirem plegats: 

Sabíeu que existeixen unes molècules tan inestables i esquives que sembla que riuen de nosaltres i a més amaguen els misteris de la química? 

Busquem el Blau de Prússia amb el Professor Carles Bo, Professor Titular en excedència de Química Física en la Universitat Rovira Virgili, i líder de grup de recerca a l’ICIQ, i la Prof. Mónica H. Pérez-Temprano, líder de grup de recerca a l’ICIQ.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.