Ja sentim els primers raigs de sol de l’estiu, tornem a la platja i s’apropen els dies de festes i vacances. Abans però toca un últim esforç, i molts també encareu els exàmens finals. Així que ànims i molta sort. Invertir en formació és sempre una bona decisió, i si volem un futur millor, també hem d’apostar per l’I+D. Però sabem què es fa amb els diners destinats a la recerca?

Professor Antonio Echavarren, president de la Real Sociedad Española de Química i cap de grup de recerca a l’ICIQ
Professor Antonio Echavarren, president de la Real Sociedad Española de Química i cap de grup de recerca a l’ICIQ

En aquest dècim podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio volem esbrinar l’ús dels recursos destinats als centres de recerca. Sabrem com funcionen i quin és el paper de les societats científiques. Surt a compte regar l’arbre de la ciència?

Comencem “L’Or de la química”

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Professor Antonio Echavarren, president de la Real Sociedad Española de Química i cap de grup de recerca a l’ICIQ. No en va, dirigeix un grup de recerca a l’ICIQ des de 2004 i des de l’any passat és president de la RSEQ.

D’altra banda, també és un prestigiós investigador reconegut a nivell internacional pels seus treballs en el camp de la catàlisi química amb or i pal·ladi. Autor de gairebé 300 publicacions científiques i director de més de 50 tesis doctorals.

També ha contribuït a la societat amb la síntesi de molècules tan importants com els anàlegs de l’englerina, un principi natural que s’utilitza en la lluita contra el càncer i abans no es podia produir a escala industrial.

Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, i Lluís Comes a la part tècnica, Andres Tejedera a la realització audiovisual i Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio. També el podeu escoltar a l’spotify.

Blau de Prússia, podcast sobre química de Tarragona

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.