En aquest setzè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens apropem al món de la química supramolecular, que estudia les interaccions, estructures i funcions de les entitats constituïdes per associació de dos o més components moleculars.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

El passat cap de setmana es va celebrar l’espectacle casteller més gran del món. Un concurs on colles, amics, família i aficionats s’esforcen i queden bocabadats amb les construccions erigides entre samarretes de color i tocs de gralla. Tota una expressió de força, equilibri, valor i seny, però també de germanor, confiança i pràctica.

Al món de la química també tenim estructures que ens deixen sense paraules, com l’ADN o els liposomes, però: sabríeu dir com s’organitzen les seves molècules per constituir-les? Què tenen en comú la clorofil·la i l’hemoglobina?

Podem dissenyar al laboratori estructures similars? Quines aplicacions tenen aquestes construccions moleculars?

Avui ens posem la samarreta de la Colla Supra per esbrinar els fonaments i aplicacions de l’autoassemblatge i els contenidors moleculars.

Som-hi, “castellers supramoleculars”!

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Professor Pau Ballester, investigador de la Institució Catalana de Recerca d’Estudis Avançats (ICREA), i líder de grup de recerca a l’ICIQ,  i la Dra. Gemma Aragay, coordinadora científica del grup de recerca del Professor Ballester.

Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ. Lluís Comes a la part tècnica, Toni Garcia a la realització audiovisual i Josep Suñé, per part de Tarragona Ràdio.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.