Òscar Cadiach a l'Ama Dablam
Òscar Cadiach a l'Ama Dablam

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

L’alpinista Òscar Cadiach inicia l’aclimatació a l’Ama Dablam. El tarragoní, després de dos dies de mal temps, ha pogut ascendir fins al camp 1 i el camp 2, a uns 6.000 metres, de la muntanya del Nepal. Si tot va bé, intentaran fer el cim (6.812 m) abans de final de mes.

El cap de setmana, ens han arribat noticies del company Òscar Cadiach al Pont de Mahoma. Hem sentit la seva veu des del camp base, a uns 4.500 metres on, a més, ha entrevistat els dos alpinistes txecs que han obert una nova ruta per la cara W de la muntanya.

L’Ama Dablam des del camp base, de nit

Es tracta de Zdenek Hák i Jakub Kácha, que han escalat durant tres jornades la cara W de l’Ama Dablam. La setmana passada van fer la ruta normal (aresta SW), i aquesta setmana passada han aconseguit la nova ruta.

Òscar Cadiach amb Zdenek Hák i Jakub Kácha
Òscar Cadiach amb Zdenek Hák i Jakub Kácha

Coneguda popularment com el “Matterhorn de l’Himàlaia”, encara que li treu uns dos mil metres, és una de les muntanyes més boniques del món situada a la serralada de l’Himàlaia al Nepal oriental. L’Ama Dablam es caracteritza per la seva forma de piràmide única, com el Cerví, la muntanya més famosa dels Alps.