35 mil alumnes del Camp de Tarragona participen en una campanya a les escoles per fomentar el consum de fruita i verdures.Ã?s la segona edició de la campanya Â?A la nostra escola mengem fruitaÂ? que impulsen els departaments d’Ensenyament, Salut i Agricultura de la Generalitat.L’objectiu és inculcar als més petits en els hàbits d’alimentació saludables. A més, s’intenta potenciar els productes del territori i del temps. Així, per exemple, aquest març es presenten les taronges, les peres i pastanagues i els tomàquets Cherry com a productes de la temporada.En les 150 escoles que prenen part en la iniciativa es fan sessions i activitats pràctiques una setmana cada mes. Són els mateixos professors els que expliquen als estudiants les avantatges de menjar sa.Els nens i nenes de 3 a 12 anys són l’objectiu d’aquesta experiència.El director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, ha explicat que campanyes com aquesta afavoreixen el control de la diabetis i la hipertensió. Mercadé recorda, així mateix, que s’ha de procurar combatre la obesitat infantil.El programa s’ha presentat al col.legi públic Saavedra de Tarragona. Precisament en aquesta escola del centre de la ciutat hi ha un hortet del qual tenen cura els més petits.