Els andalusos tarragonins tornen a celebrar el seu tradicional Rocío, i ja van 37 edicions, a l’entorn de l’Ermita del Llorito aquest cap de setmana.
Els devots tornaran a integrar la ‘romería’ en honor a la Vírgen del Rocío que aquest divendres i fins diumenge omplirà el Llorito d’actes religiosos, festius i tradicionals.

Aquest dijous a la nit es fa el tradicional Sant Rosari Rociero, amb espelmes i cants pel Llorito.
Durant el cap de setmana, nou casetes, una més que en la darrera edició, es muntaran per acollir diversos actes ja tradicionals, com la Missa cantada de dissabte al vespre, l’Àngelus de diumenge o la processó, al migdia.
La peregrinació sortirà aquest divendres des del Serrallo a les quatre de la tarda per enfilar fins al santuari, on arribaran al vespre per dipositar-hi allà la verge del Rocío. El recorregut, enguany arriba amb novetats. El nou president de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa, Juan Manuel Rubio, ha explicat que la comitiva passarà per l’interior del barri de Sant Pere i Sant Pau.

No hi faltaran les propostes gastronòmiques, els dinars de germanor, la música i el flamenc. L’acte és obert a tota la ciutadania.