Marina Pérez Got / Nit freda a Tarragona, el termòmetre del cotxe marca cinc graus. A les deu en punt a la comissaria de la Guàrdia Urbana es reuneixen voluntaris de la Creu Roja i Protecció Civil, abans de sortir al carrer, en el marc del protocol d’actuació de l’Operació Iglú. Després de les primeres indicacions surten amb furgonetes, i acompanyats d’una patrulla de la Guàrdia Urbana a informar a totes les persones que dormen al carrer que tenen l’opció d’anar a un alberg per una nit, o els ofereixen begudes calentes i mantes. 

Han atès onze sensesotres. D’aquests, només tres han accedit allotjar-se a la pensió Casa Carmen, assignada per l’Ajuntament. Amb tot, la majoria d’ells han acceptat de bon grat les mantes, guants i les begudes calentes que els han ofert per afrontar millor la nit freda.

La Consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, ha explicat que durant aquests dies, des de divendres i fins diumenge, ja han fet algunes sortides, i unes sis persones han acceptat el reallotjament. Amb alguns problemes d’espai, les trucades s’intercanviaven, perquè molts ja havien anat pel seu compte a la pensió.

La primera parada la Creu Roja la fa a la Rambla Nova, al costat d’una sucursal d’un banc on hi ha dues persones.

Cap dels dos vol anar a la pensió, però sí que accepten mantes, guants i les begudes calentes. El Manuel fa poc que viu al carrer, però reconeix que en dies com aquests s’agraeix l’ajuda.

Els voluntaris continuen fent cap direcció a la Part Alta, on al costat del Seminari en troben a quatre més que per una nit rebutgen anar a la pensió, però demanen mantes i begudes.

Passada la mitjanit fan les últimes comprovacions amb punts de la ciutat, i es retiren esperant conèixer a quants més han pogut atendre els de Protecció Civil.