Creu Roja Tarragona ha hagut d’ampliar i fer canvis en el sistema de repartiment d’aliments a domicili a causa del coronavirus. L’organització humanitària ha pres mesures per evitar contagis, tant per als seus treballadors i voluntaris com per als usuaris, en aquest cas persones en situació de risc. La principal novetat és que el servei no es presta només a gent gran com fins ara, sinó que s’han inclòs col·lectius que per la seva condició no es poden desplaçar per rebre els aliments, com ara persones amb VIH o altres patologies. A més, el personal no entra als domicilis per entregar el menjar, sinó que el deixen a la porta i són els beneficiaris els que el recullen.
“És gent amb un risc especial que abans podia venir en cotxe a buscar els productes i que ara no pot sortir de casa”, concreta Miriam Giménez, responsable del departament de gent gran de Creu Roja Tarragona. Han passat d’anar a entre sis i vuit domicilis cada dia, a visitar-ne una vintena. Cada dia, un barri en concret de la ciutat. Un cop arriben al destí, passen el menjar de les caixes que duen, a bosses de plàstic o un carro de la compra que els facilita l’usuari. Ho fan des del replà de l’immoble, i és el beneficiari qui ho recull des de l’entrada per tal d’evitar el contacte directe, comenta amb resignació Marta Flores, una de les tècniques de Creu Roja que participa en el repartiment.Tot plegat impedeix un tracte més personalitzat, especialment en el cas de la gent gran.