“Deportats tarragonins als camps nazis”, un dels capítols de Fils de Memòria, és finalista dels premis de periodisme Mañé i Flaquer. El treball de Xavier de Gispert, Enric García i Lluís Comes, emès a Tarragona Ràdio el 22 de juliol passat, opta a la categoria Camp de Tarragona.

Els guanyadors es donaran a conèixer divendres, 25 de novembre (20.30h), en una gala presentada per l’actor Eloi Isern, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La Torre.

“Deportats tarragonins als camps nazis” forma part del podcast Fils de Memòria, coproduït entre Tarragona Ràdio i la Comissió de Programes de Memòria amb el suport de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.

El capítol en qüestió és un viatge sonor per l’horror que van viure els 42 tarragonins que, segons les xifres oficials, van passar pels camps de concentració. Però és, també, un homenatge a la vida i a les lluites de tots els deportats catalans, uns 2.000 aproximadament. Tot plegat de la mà de diversos recursos poètics i musicals, sons que se sumen a testimonis directes.

El treball de Tarragona Ràdio és finalista en la categoria Camp de Tarragona i hi opta junt amb dos treballs que van ser emesos per Canal Reus TV.

Durant la gala també es lliurarà el Premi de Periodisme Turístic, el Premi de Comunicació local i el de Fotoperiodisme Camp de Tarragona, que és una de les novetats de la present edició.

L’any passat, el capítol «L’Esperança, el barri esborrat», del podcast Del passat també es viu, de Tarragona Ràdio, també va resultar finalista del premi de periodisme Mañé i Flaquer.