El conegut xef Ferran Adrià va pensar com fer una truita de patates en set minuts, i ho va aconseguir amb patates xip. El que no s’imaginava llavors el restaurador del Bulli és que, a Tarragona, ja feia temps que aquesta truita se servia en un dels ‘temples’ dels entrepans de la ciutat, Can Boada.
El mític establiment va tancar portes ara fa uns mesos, quan el seu responsable, Eduard Boada, afectat per una malaltia a l’esquena als 77 anys, va decidir apagar els fogons a contracor.
L’entrepà de truita de patates xips no va ser la única aportació del mestre Boada, un cartell al seu bar del número 23 del carrer Rovira i Virgili exhibia la imatge d’una tortuga, que simbolitzava la cuina ‘Slow Food’, moviment que ara està tant de moda i que ell ja promovia fa unes dècades. Diu Boada que tothom té un entrepà a mida i que, per fer-lo i consumir-lo, cal anar sense pressa. El secret dels seus entrepans, assegura, han estat els ingredients de qualitat, les seves conegudes salses i, sobretot, posar-hi l’ànima.
En una entrevista a Tarragona Ràdio ha recordat els inicis, quan va agafar el testimoni del pare, que va engegar el negoci l’any 1947. Va rebre com a herència els clients de l’antic quarter de l’avinguda Catalunya. Quan van marxar els militars, anys després, arribarien els clients universitaris del Campus Catalunya de la URV.
Recorda que li va arribar a l’ànima quan l’Ajuntament va concedir al seu local el diploma al Mèrit Cultural, o quan el fotògraf Pep Escoda va portar a Sant Petersburg una gran fotografia seva, amb llimones als ulls, per encapçalar una exposició. El commou veure com antics clients li envien cartes, i altres en deixen a la finestra del local.
Boada guarda centenars de retalls amb entrevistes, moltes penjades a les parets del bar, que també recullen la seva faceta com a ‘tascaman’ tarragoní. Ha estat conegut pels seus còctels, n’ha elaborat per festes populars, com les del Cós del Bou, i en llocs tant singulars com una formigonera, una rentadora o un WC.