El Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) denuncia la falta de seguretat i indefensió que pateixen els professionals del centre de la Subdirecció General d’Avaluacions Mèdiques (SGAM) de Tarragona. Argumenten que les situacions de violència viscudes en els centres de Tarragona i Terres de l’Ebre, posen en perill la integritat dels metges i la resta del personal que hi treballen.

El darrer cas de violència va tenir lloc el passat mes de març, quan 3 metges van ser agredits per part d’un usuari, sent un d’ells traslladat a l’hospital en ambulància per traumatisme cranial i contusions diverses. Els episodis es van produint des de fa anys i es tradueixen en agressions físiques, verbals en forma d’amenaces o insults i materials amb destrossa de béns en consultes i passadissos. Aquesta realitat ha fet que 5 professionals s’hagin vist obligats a cessar la seva activitat.

Davant d’aquesta problemàtica, des del COMT demanen la implementació de mesures de seguretat per part de la Generalitat que permetin als professionals treballar amb garanties.

En primer lloc, s’exigeix la presència d’un vigilant de seguretat durant tota la jornada laboral, així com la instal·lació d’un arc de detecció de metalls en l’accés a les dependències de l’SGAM. També es reclama la instal·lació de càmeres de seguretat en zones comunes.

Finalment, el COMT considera fonamental ampliar el capítol de recursos humans per l’increment d’activitat assistencial. Així mateix, és cabdal reconèixer l’activitat inspectora que realitzen aquests professionals. Una activitat que ha d’estar associada a unes qualificacions i retribucions d’acord amb la responsabilitat i la perillositat que assumeixen els metges de l’SGAM i sense oblidar el plus de perillositat.