Un equip de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV-CIBERobn ha relacionat el consum de llet sencera amb una taxa més elevada de deteriorament cognitiu en persones grans. Durant un període de dos anys han estudiat el consum de lactis de més de 6.000 persones amb alt risc de malaltia cardiovascular.
L’estudi PREDIMED-Plus ha fet proves neuropsicològiques i una avaluació de la situació cognitiva dels pacients. Els resultats no observen una associació amb altres productes lactis consumits, inclosa la llet i aquells productes amb menys greix, ni els lactis fermentats (iogurt i formatge) o no fermentats (qualsevol classe de llet).
Caldran noves investigacions sobre l’impacte del consum de lactis en la salut cognitiva a llarg termini.
Més notícies:
- El Port estudia la millor manera de connectar amb la Plaça dels Carros
- Estrena del cicle Entre receptes i consells a l’Espai Jove Kesse
- Fiscalia vigila possibles vessaments de pèl·lets a les platges tarragonines i obrirà una investigació si es repeteixen
- Planellas destaca la fidelitat de Lleó XIV al Concili Vaticà II i la continuïtat de la reforma de l’Església
- El Papa triat pel conclave és el cardenal nord-americà Robert Prevost i portarà el nom de Lleó XIV