El Port de Tarragona ha realitzat un exercici pràctic per a provar equipaments punters en la detecció en remot d’altes concentracions de gasos. En l’activitat s’han utilitzat drons equipats amb sensors que realitzen la monitorització d’una zona i transmeten dades en viu. L’objectiu de la prova ha estat comprovar les prestacions, rendiment i efectivitat d’aquests aparells.
L’exercici pràctic s’ha dut a terme als molls d’Andalusia i Galícia. La prova ha consistit en l’enlairament d’un dron de l’Autoritat Portuària de Tarragona al qual se li ha incorporat un detector multigas. L’objectiu de tot plegat és ampliar els usos i funcionalitats d’aquests dispositius al recinte portuari.
L’aparell utilitzat en la prova pot comprovar les concentracions de fins a cinc tipus diferents de gasos, d’una cartera de 20 a escollir, gràcies als diferents sensors que se li poden instal·lar. Concretament, en l’exercici pràctic realitzat al Port de Tarragona s’han utilitzat els sensors de detecció d’oxigen, monòxid de carboni, sulfur d’hidrogen i atmosfera inflamable.
Quan aquests aparells s’incorporin com a nou element de vigilància del recinte portuari, inclouran sensors per a detectar també diòxid de nitrogen (NO2), ozó (O3), diòxid de sofre (SO2), clor gasós (CI2), partícules i compostos orgànics volàtils (COV). Tots ells són indicadors de contaminació en cas de fuita, incendi o explosió, de manera que jugaran un rol clau a l’hora de detectar ràpidament qualsevol incident o situació d’emergència.
- Les 55 sirenes de risc químic de Tarragona s’activen correctament en la prova de Protecció Civil
- Tarragona planteja mesures per fer front al sensellarisme ocult
- Juan Manuel Ruíz: “És molt difícil canviar el Ph del mar”
- José Alsina: “En un any es poden concentrar 7 tones de residus plàstics a les costes de Barcelona”
- Claudio Barría: “L’any passat vam registrar més mantes que els últims 50 anys”