El Port de Tarragona i Lleida treballaran plegats per impulsar una estació de mercaderies i port sec. Volen estudiar línies de col·laboració per al desenvolupament de la terminal ferroviària de mercaderies del futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans. Totes dues organitzacions han coincidit en qualificar de projecte estratègic per a l’economia del conjunt de les Terres de Lleida i per al creixement dels tràfics, millora de la cadena logística, i dels serveis del Port de Tarragona.

La planificació prevista preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres i que comptaria amb capacitat suficient per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el Port de Tarragona, millorant així la capacitat d’exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

Les institucions coincideixen en la necessitat de potenciar el transport ferroviari i les infraestructures per assolir un transport de mercaderies més eficient i sostenible. El president del Port de Tarragona ha afirmat que “el polígon industrial Torreblanca – Quatre Pilans és d’interès no només per a la ciutat de Lleida i del Port de Tarragona, sinó que és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l’estació ferroviària.”

Més notícies: