El Retaule de Santa Tecla és el protagonista de la segona entrega del podcast ‘700’, elaborat conjuntament per Tarragona Ràdio i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. La representació de l’Esbart Santa Tecla celebrarà aquesta nit el seu 30é aniversari i ho farà per primera vegada des de l’Alta Major de la Catedral. El podcast es converteix en un homenatge al creador del Retaule, Jaume Guasch Pujolà, mort el 2011. 

El treball radiofònic permet escoltar extractes de les entrevistes de Jaume Guasch a Tarragona Ràdio i en especial, la darrera abans del seu últim Retaule. La seva vídua i presidenta de l’Esbart Santa Tecla, Rosa Llorach; el seu amic i actual director artístic, Lluís Calduch, i la primera Santa del Retaule, Núria Pous ajuden a repassar les 3 dècades de l’espectacle.

“Són 30 minuts de pau abans de l’inici de la festa”

“El Retaule és mitja hora d’intimitat i pau abans de l’inici més festiu de Santa Tecla”, ha indicat Rosa Llorach aquest matí en una entrevista a Tarragona Ràdio. Ella i Calduch han assegurat que el podcast “ens ha fet plorar d’emoció”. Han destacat que les entrades per la representació d’aquesta nit “estan esgotades”, i s’han mostrat “molt contents” de saber que “Tarragona sent seu el Retaule tal com passa amb el Seguici o altres moments de les festes”. “Passa el temps, les persones, i la dansa es queda”, ha recalcat Lluís Calduch.

“700 Tecles. Els sons de la festa” acumula centenars de reproduccions

El primer capítol de “700“, que es va presentar la setmana passada sota el títol “700 Tecles. Els sons de la festa”, acumula centenars de reproduccions en les diverses plataformes. Durant tot l’any i fins les festes de Santa Tecla de 2022, el podcast anirà descobrint la història de la festa major. Tots els capítols els podreu escoltar a la nostra web, a Spotify i al portal a la carta.