El romesco es reivindicarà com a plat d’identitat local en el primer congrés d’Investigació Tècnicocultural, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre al Palau Firal i de Congressos. Anirà sota el lema «El romesco, identitat, territori i patrimoni viu».

Tarragona acollirà per primera vegada el Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco. L’esdeveniment neix amb l’objectiu de reconèixer i projectar el romesco com a patrimoni viu, element d’identitat local i símbol de projecció gastronòmica. La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç,

Montse Adan ha explicat que el congrés abordarà aquest plat tarragoní des d’una mirada transversal i innovadora. Adan expressa que el romesco serà el fil conductor d’un diàleg entre tradició i modernitat i entre memòria i futur.

L’esdeveniment gastronòmic, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre al Palau Firal i de Congressos acollirà a les 8 estrelles Michelin de la demarcació de Tarragona. El reconegut xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, inaugurarà el congrés.

El programa inclourà ponències i taules rodones, show-cookings, classes magistrals i espais de reflexió i debat. Paral·lelament, també es faran activitats al Serrallo. La inscripció tindrà un cost de 80 € i inclourà l’accés a tota la programació, inclosos els àpats.