El romesco es reivindicarà com a plat d’identitat local en el primer congrés d’Investigació Tècnicocultural, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre al Palau Firal i de Congressos. Anirà sota el lema «El romesco, identitat, territori i patrimoni viu».
Tarragona acollirà per primera vegada el Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco. L’esdeveniment neix amb l’objectiu de reconèixer i projectar el romesco com a patrimoni viu, element d’identitat local i símbol de projecció gastronòmica. La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç,
Montse Adan ha explicat que el congrés abordarà aquest plat tarragoní des d’una mirada transversal i innovadora. Adan expressa que el romesco serà el fil conductor d’un diàleg entre tradició i modernitat i entre memòria i futur.

L’esdeveniment gastronòmic, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre al Palau Firal i de Congressos acollirà a les 8 estrelles Michelin de la demarcació de Tarragona. El reconegut xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, inaugurarà el congrés.
El programa inclourà ponències i taules rodones, show-cookings, classes magistrals i espais de reflexió i debat. Paral·lelament, també es faran activitats al Serrallo. La inscripció tindrà un cost de 80 € i inclourà l’accés a tota la programació, inclosos els àpats.
- Marilena Estarellas: “A Suïssa ja hi ha 11.000 vaixells elèctrics a tot el país”
- El Banc d’Espanya fa memòria dels estralls causats per la DANA a València
- Circ a l’Anella Mediterrània i grans noms a la programació de tardor-hivern d’arts escèniques
- Detingut a Tarragona un home per enganyar i extorsionar una desena d’empresaris
- Tarragona serà present a Vilafranca amb motiu del 325è aniversari de les relíquies de Sant Fèlix