Un grup d’afectats per l’emergència habitacional s’ha organitzat per reivindicar el dret a una residència digna. Aposten per vehicular un moviment que pugui donar resposta a la violència que pateixen.

L’objectiu és unir les persones afectades per la problemàtica de l’habitatge i articular una lluita conjunta que, asseguren, està invisibilitzada a la ciutat. Des del sindicat subratllen que Tarragona no ha estat aliena a la problemàtica dels desnonaments i la majoria de casos s’han concentrat en barris de la perifèria de la ciutat. Davant de la incapacitat de les institucions per trobar una solució, s’han vist amb la necessitat de crear l’organització.

De moment, més de 13 persones ja s’han acostat al sindicat, alguns amb data de desnonament molt pròxima. Volen que l’associació també esdevingui un punt de trobada on puguin donar-se suport. Per una altra banda, creuen que és important unir esforços amb altres col·lectius de la ciutat per crear una xarxa de solidaritat entre la classe treballadora.

La primera assemblea serà dilluns 14 de juny a les 18h a la plaça del Tarragonès de Torreforta (davant del Centre Cívic). El sindicat està convençut que aquesta és la primera passa per constituir un moviment fort que pugui plantar cara als bancs i grans propietaris.