Amb més de 450 assistents, el sopar anual de la Federació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) celebrat aquest dilluns a La Boella, ha batut rècords i ha confirmat el seu posicionament com el gran referent del sector turístic del territori.
La Federació viu un bon moment i ja compta amb més de 800 associats d’arreu del territori.

Sopar anual de la Federació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) celebrat a La Boella. Foto: Cedida AEHT

L’acte ha reunit socis, institucions i personalitats destacades i ha comptat amb un programa ple de moments especials. Entre ells, el nomenament del xef Oriol Castro, del restaurant Disfrutar, com a membre d’honor del Consell d’Experts, i l’homenatge al desaparegut Josep Martí Seró, emblemàtic propietari de la cafeteria Leman de Tarragona, qui va presidir l’entitat entre 2002 i 2010.

Per al president de la Federació, Francesc Pintado, la gran assistència i participació demostren la força del sector unit, que creix i que treballa per reforçar la imatge turística del territori.

El gremi qualifica l’estiu d’excel·lent, però «amb matisos». S’han assolit a la demarcació rècords en quant als resultats econòmics dels allotjaments turístics. En canvi, pel que fa al consum en la restauració, la facturació ha anat a la baixa. El client nacional ha tocat sostre encara que l’estranger ha crescut, diu Pintado.

Cristina Lagé, directora General de Turisme de Catalunya, ha destacat la bona feina de l’hostaleria a la demarcació, i el potencial d’un territori que és “refent en turisme”, i un clar exemple de lloc de Catalunya “on encara es poden fer moltes coses”.

La vetllada ha estat amenitzada per la banda Buhos que han interpretat tres cançons en acústic, tancant amb la coneguda “Volcans“que els assistents han corejat amb els tovallons a l’aire. També s’han sortejat estades en hotels de la demarcació entre els assistents.

El 48è sopar anual de l’AEHT ha començat amb un aperitiu als jardins de La Boella, on també s’hi ha situat una àmplia representació de les més de 80 empreses col·laboradores de la Federació amb estands expositius dels seus productes i serveis.

A llarg de la Gala, s’han lliurat els Premis Booking AEHT a l’Hotel May Altafulla Beach, que ha estat reconegut com el millor de la demarcació de Tarragona. En la categoria de tapes, el Restaurant 4 Makis de Torredembarra s’ha emportat el primer premi i representarà la demarcació al Campeonato Oficial de Hostelería de España. També s’han premiat les millors cartes de vins a La Sardineta de Tarragona i Algadir de Poblenou del Delta, que s’emporten els primers premis en les dues categories, amb mencions per Baramar, Quatre Molins i Citrus del Tancat de Codorniu.