Els Tres Tombs de Tarragona han tornat aquest diumenge, en la seva data i format més habitual. Ho han fet en mig de la polèmica, ja que abans de la sortida hi ha hagut una manifestació en contra del maltractament animal convocada per l’Assamblea Antiespecista. Tanmateix, el Gremi de Pagesos remarca la importància d’intentar conservar la tradició, que consideren que permet mantenir la vinculació amb els avantpassats.

La protesta s’ha fet abans de la sortida | Foto: Tarragona Ràdio

Uns 30 carros vinguts d’arreu de Catalunya i uns 125 cavalls han participat en aquesta edició dels Tres Tombs. La novetat ha estat la incorporació a la desfilada de la Guàrdia Muntada dels Mossos d’Esquadra i les hípiques de la zona que han portat la bandera del Gremi de Pagesos de Tarragona.

El seu president, Raül Font-Quer, ha explicat que és una festa del folklore català amb una part pedagògica.

Font-Quer detalla la importància dels Tres Tombs

La celebració no ha estat exempta de polèmica. Abans de la sortida, l’associació animalista Assamblea Antiespecista s’ha manifestat en contra dels Tres Tombs. Pretenen que hi hagi un canvi per evitar el patiment dels cavalls.

Des d’Assamblea Antiespecista demanen canvis

L’itinerari ha començat a les 11:00 al carrer Vidal i Barraquer, ha pujat pel carrer Francesc Bastos i ha recorregut Ramon i Cajal. Un cop arribats a la Rambla Nova, s’han fet els tradicionals tres tombs.