La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha establert que les mobile-home son assimilables a les cases prefabricades i no als vehicles remolc tal i com defensaven els titulars del càmping Les Palmeres, per tant és necessària la tramitació i obtenció de llicència d’obres prèviament a la seva implantació.
L’any 2018, un decret d’alcaldia de l’Ajuntament de Tarragona denegava la legalització de la col·locació de mobil-homes al càmping regentat per Agrocamping, S.L. , en base a que prèviament a la sol·licitud de llicència d’obres per a la seva implantació s’havia d’aprovar un pla especial urbanístic. Els interessants van interposar recurs contenciós en contra d’aquesta resolució, defensant que no és necessària la llicència urbanística donant que les mòbil homes s’assimilaven a un vehicle remolc. Després de que l’assumpte fos objecte de sentències del jutjat contenciós administratiu de Tarragona i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que van confirmar el decret, la societat va fer un recurs al Suprem, que ara dictamina a favor de la posició de l’ajuntament.
El conseller de Territori, Nacho García, ha volgut destacar que “estem davant d’una sentència molt important, que ens dona la raó i fixa la doctrina aplicable a tot l’estat. A més, des de l’Ajuntament volem destacar l’enfoc de l’alt tribunal que justifica l’exigència de la llicència urbanística per interès general per poder protegir el medi ambient i l’entorn urbà”.
Des d’Agrocamping consideraven que les mobil-homes es regien pel Reglament General de Vehicles, fent prevaler la condició de vehicle sobre la d’habitatge, com si es tractés de rulottes o autocaravanes. Però des de l’alt tribunal s’ha desestimat aquesta argumentació, ja que considera que les mobil-homes tot i que puntualment puguin ser un vehicle remolcable, han estat dissenyades per ser usades com a llar, tant de forma temporal o permanent. És per això, que la sentència conclou que “la seva assimilació ha de fer-se amb una casa prefabricada i no amb un remolc”.