El programa Evoluciona de Tarragona Ràdio i l’IPHES, exemple de bones pràctiques en difusió de la ciència al Campus Gutenberg-CosmoCaixa. Aquest prestigiós aparador de la comunicació i la divulgació científica se celebra entre aquest dimarts i dimecres al Cosmocaixa de Barcelona.

L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social ha participat un cop més de forma activa en el Campus, a través del taller «El llibre, eina de comunicació científica», que ha impartit la seva responsable de comunicació, Cinta S. Bellmunt.

Bellmunt ha exposat com s’adapta el contingut científic d’una publicació als diferents públics, per treure-li rendiment des del punt de vista de la socialització de la ciència.

La periodista, que també produeix l’Evoluciona, ha ofert la xerrada «Programa científic de ràdio» en la que el protagonista ha estat l’espai radiofònic que aquest casa fa en col·laboració amb l’Iphes.

És un programa científic quinzenal, d’una hora de durada, que es fa en directe des de l’edifici de l’Iphes, al campus Sescelades.

L’objectiu és donar a conèixer l’activitat que genera la investigació sobre l’evolució humana. S’emet des de diferents laboratoris en funció de la temàtica a tractar i intervenen els mateixos protagonistes, que de manera planera donen a conèixer la seva recerca científica. Cinta S. Bellmunt diu que el programa, que ja ha arribat a la 12ena temporada, ha captivat el campus Gutenberg, i que altres periodistes que es dediquen a la divulgació de la ciència, el faran servir com a exemple. 

El Campus Gutenberg-Cosmocaixa està impulsat pel Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona School of Management) i la Fundació “la Caixa”. Es fa en col·laboració amb el Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra, l’Associació Catalana de Comunicació Científica, l’Associación Española de Comunicación Científica i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.