La degustació popular del xarró ha donat el tret de sortida aquest dissabte al Carnaval de Tarragona. Per cinquè any consecutiu la gastronomia ha estat present en l’inici d’aquestes festes, tot i que enguany no s’ha celebrat la trobada entre les comparses de Tarragona i Reus. En poc més d’una hora s’han esgotat el miler de racions d’aquesta escudella tradicional que s’han repartit al costat del mercat central. La degustació s’ha completat amb racions de botifarra d’ou i vins de la Denominació d’Origen Tarragona. La cuinera Mariona Cuadrada ha presentat el plat públicament, i ha destacat que alguns dels seus ingredients són propis del temps de disbauxa que ara comença.El plat ha tingut força acceptació entre els ciutadans. Alguns d’ells el tastaven per primera vegada, mentre que d’altres repetien. Els actes de Carnaval continuen aquest dilluns amb la inauguració de l’exposició retrospectiva del carnaval 2008 de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona. Dimarts començaran els actes més tradicionals, amb la plantada de la bóta i la presentació del ninot i la ninota.