El Carnaval de Tarragona s’obre demà dissabte amb la Xarronada Popular que es farà als voltants del Mercat Central de la ciutat.Es repartiran, a partir de dos quarts de 12 del migdia, entre mil i mil cinc-centes racions d’aquesta escudella típica de tarragonina.La xarronada arriba enguany a la seva cinquena edició. La gastrònoma, Mariona Cuadrada, oficiarà de mestra de cerimònies.En una entrevista a Tarragona Ràdio, Cuadrada ha explicat que aquesta va ser la primera recepta que va explicar en la seva primera classe als alumnes.El cuiner del Xarró, Josep Viñolas, ha dit que per elaborar el plat es faran bullir 350 litres d’aigua amb ós de porc, fesols, pèsols i fideus rossos.El preu de la degustació serà de dos euros i s’inclou el plat d’escudella, una broqueta de botifarra d’ou i vi de la DO Tarragona.La xarronada de demà donarà el tret de sortida al Carnaval de Tarragona que s’allargarà fins el dia 24 de febrer.