No disposarà d’un espai físic on ubicar-s’hi i es treballarà bàsicament la fotografia i la imatge en el sentit més ampli.

L’objectiu del Teler de Llum Centre d’Art de Tarragona serà apropar l’art contemporani als ciutadans. És per això que el seu Pla d’Acció es desenvoluparà en base a la mediació i la difusió.

En la part de mediació, s’ha obert aquest dilluns, un concurs públic per vincular el projecte amb els centres educatius o en àmbits poc habituals com l’empresa.

Pel que fa a la difusió, s’han programat actuacions com ‘Murs que parlen’ on es dissenyaran façanes d’edificis o ‘Videoart a les pantalles de cinema’, abans de començar la projecció d’alguna pel·lícula.

També s’ha pensat en donar a conèixer l’art a través de la pantalla de la Tabacalera i, com ja es fa, a l’Estació d’autobusos.

El Director Artístic del Centre d’Art, Jordi Abelló, ha explica la raó del nom de Teler de Llum al projecte. Té a veure amb la Farinera, la fàbrica que hi havia a Tarragona i que es va reconvertir en espai per fer-hi art. S’hi van elaborar tapissos utilitzats per Joan Miró.

 El pressupost és de 120 mil euros per aquest 2014 que assumiran a parts iguals l’Ajuntament i la Generalitat.

A banda, s’han de comptar els 180 mil euros del festival Internacional de fotografia SCAN.

A més, el Port cedirà el Tinglado número 2 del Moll de Costa on hi arribaran mostres a través de la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya.