El sector agrícola creu que les tècniques emprades no han canviat al llarg dels anys i que es necessita innovar per augmentar la productivitat i la demanda del fruit.
La situació actual del garrofer, des de la seva plantació fins la seva venda, és el tema de debat en la 5a Jornada de Foment i Millora del Cultiu i del Garrofer, aquest dijous. L’auditori de la Diputació de Tarragona reuneix experts per informar i intercanviar experiències de l’àmbit. L’esdeveniment és una proposta conjunta de la Diputació i l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de l’associació nacional d’Empreses Innovadores de la Garrofa.
Un dels membres de l’EIG, José Miguel Ralda, ha assegurat que el col·lectiu està intentant buscar varietats per adaptar-se al mercat actual i augmentar la competitivitat del cultiu del garrofer.
Els assistents a la jornada podran degustar productes productes artesanals elaborats amb farina torrada de garrofa acompanyats d’altres receptes. Per cloure l’acte, es farà una visita vespertina a diverses plantacions per posar en pràctica els coneixements apresos durant el matí.