El restaurant Â?El LlagutÂ? de la Part Alta és el primer de Tarragona en obtenir la qualificació de qualitat Â?Quilòmetre 0Â?, per utilitzar en els seus plats productes de proximitat i ecològics. L’establiment, conegut pels seus arrossos i calderetes, està situat a la plaça del Rei. Ha aconseguit aquesta distinció que atorga la xarxa Â?Slow FoodÂ?. Es dóna el cas, que no hi ha cap altre restaurant a la ciutat amb aquesta qualificació. Per a obtenir-la ha complert una sèrie de requisits, com adquirir productes i matèries primeres a tres productors, com a mínim, que es trobin en un ràdio de 100 quilòmetres. També incloure a la carta almenys cinc plats considerats km. 0. Això vol dir que han des ser plats amb un 40% d’ingredients adquirits a aquests productors propers. La resta de plats han de ser ecològics o estar inclosos a l’Arca del Gust de l’Â?Slow FoodÂ?. El responsable de l’establiment, Ramón Martí, es mostra il·lusionat amb el reconeixement i diu que és una responsabilitat de futur. El Â?LlagutÂ? fa vuit anys que és a la Parta Alta, forma part d’ARPA, l’Associació de Restaurants de la Part Alta i del Tarragona Essència.
El Llagut és el primer restaurant de Tarragona en obtenir la qualificació de qualitat ‘Km 0’
