Dos restaurants de la ciutat reben el guardó Slow food per la seva filosofia gastronòmica basada en l’ecologia i la proximitat. El restaurant Llagut, al carrer Natzaret  i el Lola Tapas de la Plaça de la Font han estat premiats aquest dilluns amb les plaques KM0, juntament amb altres 44 restaurants catalans. Els guardons condecoren la filosofia Slow Food dels locals que fan servir productes de proximitat i que estableixen criteris de sostenibilitat tenint en compte l’àmbit local. El distintiu, que té forma de cargol, representa també un segell de qualitat i de protecció d’alguns productes en desús. Altres sis restaurants de la demarcació també han rebut la distinció de mans del fundador i president de Slow Food Internacional, Carlo Petrini, en un acte al Palau Robert de Barcelona.
El responsable de Slow Food Tárraco, Xavier Fabra, ha lloat les característiques del territori tarragoní. Fabra assegura que la situació afavoreix les possibilitats d’oferir Slow Food, amb productes ecològics i de qualitat.

 

L’associació Slow Food va néixer a Itàlia el 1986 arran de la proliferació del menjar ràpid. Actualment agrupa més de 100.000 socis de més de 100 països amb l’objectiu de promoure i redescobrir valors com la riquesa i el gust dels aliments de la cuina del territori.