Els porxos del Restaurant Les Granotes han acollit aquest dilluns al matí una mostra gastronòmica de romesco. La trobada entre restauradors de la Federació Tarragona Gastronòmica ha reunit al voltant de trenta persones. El pescador Josep Ramon Tules, conegut com a Â?Pitu Mosquits’, ha estat l’encarregat de cuinar dos plats, un calent i un de fred. D’aquesta manera s’ha volgut mostrar la doble vessant amb que es pot oferir aquesta salsa tarragonina pròpia del Serrallo. Documentat a inicis del s.XIX, el romesco té com a ingredients principals l’all, el pa sec, l’oli, la sal, el vi i el pebrot de romesco, propi de la nostra terra. A banda, cada cuiner li afegeix algun altre ingredient per donar-li el seu toc personal, donant lloc a múltiples variants. Els assistents han pogut degustar el romesco com a salsa calenta d’un plat de sèpia amb patates, i també com a salsa freda sobre musclos i llesques de pa.El copresident de Tarragona Gastronòmica, Matias Leandro, ha destacat la importància de fomentar el romesco en el plats i restaurants de la ciutat.La Federació Tarragona Gastronòmica està formada per més de cinquanta restaurants de la ciutat associats en tres grans àrees: ARCS, per part del Serrallo, Tarracogust, del Centre, i ARPA, de la Part Alta. Del 12 al 28 d’Octubre Tarragona acollirà la 3ª Jornada Gastronòmica del Romesco.
El Romesco, protagonista d’una exhibició de Tarragona Gastronòmica
