L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona ha participat en l’acte unitari que s’ha fet a la Llotja de Mar de Barcelona amb la resta de federacions catalanes per mostrar el seu rebuig a les mesures restrictives del Govern Català per frenar la pandèmia.
Lamenta que el pla de desescalada s’hagi filtrat als mitjans de comunicació abans de fer-se arribar al sector. El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado, ha demanat a través dels micròfons de Tarragona Ràdio que els escoltin i tinguin sensibilitat cap a l’hostaleria. El sector de la restauració reclama la reobertura dels establiments aquest divendres 20 de novembre i ha proposat una desescalada en tres fases. En un acte unitari celebrat a la Llotja de Mar i amb el suport del Consell General de Cambres de Catalunya, el sector ha reclamat ajudes que compensin les pèrdues derivades del tancament dels establiments i la condonació dels impostos, tant estatals com municipals.
El pla dels restauradors preveu tres fases. La primera comprèn entre el dilluns que ve i el 8 de desembre i inclou l’obertura dels establiments al 30%, ampliable a la meitat de l’aforament si és possible respectar una distància de dos metres entre els comensals de taules diferents (d’esquena a esquena) en espais tancats i d’1,5 metres en terrasses.
Els locals haurien d’estar ventilats en tot moment i romandrien tancats els espais on no fos possible. Així mateix, s’aconsella l’ús de mascareta entre plat i plat i s’obliga a utilitzar gel hidroalcohòlic entrant i sortint del local. A més, també preveu un registre dels clients, sempre que hi donin el vistiplau, i una ocupació màxima per taula de sis persones. L’hora de tancament quedaria establert a les onze de la nit i el tiquet de restaurant podria servir de justificant de cara a un eventual control.
La fase 2 del pla dels gremis territorials de restauradors començaria el 9 de desembre fins el dia de Reis, inclòs, i contempla un augment de l’aforament mínim del 50% i del 75% si es pot mantenir una distància d’un metre i mig, el mateix espai que caldria a les terrasses. Les taules podrien augmentar fins a les deu persones i l’hora de tancament fins a la una de la matinada. Es mantindria la recomanació d’utilitzar la mascareta entre plat i plat, l’ús del gel i el registre de clients.
Per últim, a la fase 3, que entraria en vigor després de les festes de Nadal, s’aixecarien algunes restriccions, com els de l’aforament i el límit d’horari, i es mantindrien mesures previstes anteriorment, com el control de temperatura, l’ús obligatori de gel hidroalcohòlic en entrar i sortir del restaurant, l’ús recomanat de mascareta entre plat i plat i obligatori per anar o tornar del lavabo o el registre de clients. A diferència de les anteriors, ja es podria consumir productes a l’interior del local a peu dret, i s’ampliaria el nombre màxim de comensals per taula a les dotze persones.


