Els Comuns reivindiquen Tarragona com a gran capital cultural. La formació política ha manifestat aquest divendres la seva aposta per la cultura i el patrimoni tarragoní com un dels grans motors de desenvolupament socioeconòmic amb el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que ha fet visita a la ciutat.

Des de Tarragona, Urtasun ha mostrat el seu compromís amb el patrimoni tarragoní. El titular de Cultura del govern de l’Estat ha afirmat que protegir-lo és tasca de totes les administracions.

Urtasun manté aquest divendres trobades amb diferents agents culturals. Ha recordat que les properes eleccions autonòmiques van de model de país: l’aposta per l’economia verda, la cultura i el desenvolupament sostenible o un model de turisme massificat i de treball precaritzat. En aquest sentit, ha recordat a Salvador Illa i el PSC que per combatre la sequera, s’ha d’abandonar el projecte de Hard Rock.

Mario Téllez, número 2 de la candidatura per Tarragona, ha posat de manifest la implementació de la llei de patrimoni cultural català, una implementació que considera insuficient.

Sobre els nous projectes del Museu Arqueològic i la Biblioteca, el ministre ha manifestat el ‘compromís ferm’ del ministeri per tirar endavant aquests projectes.

Urtasun ha denunciat i rebutjat la censura del cartell de festa major de Ripoll per part de l’extrema dreta i la tornada de les lleis de concòrdia dels governs de la dreta.

Més notícies: