Els governs de Catalunya, Navarra, el País Bas i Aragó defensen la col·laboració interterritorial com a part “fonamental” per avançar en la descarbonització de la indústria a través de l’hidrogen verd. Així ho han manifestat en el segon Fòrum del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre celebrat aquest dijous al port de Tarragona.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reivindicat el sud d’Europa com un “actor rellevant” en el nou model energètic i en la descarbonització.

El conseller ha subratllat que això també passa per unir esforços entre regions per ser més competitius. La cita ha comptat amb representants dels governs navarrès, aragonès i basc. El conseller d’Indústria i de Transició Ecològica i Digital Empresarial del Govern de Navarra, Mikel Irujo, ha detallat l’aposta per crear un ecosistema positiu per impulsar l’Hidrogen Verd. La Directora General de Promoció Industrial del Govern d’Aragó, Maria del Mar Paños, diu que l’objectiu és crear una cadena de valor per ser capaços d’innovar. El viceconseller d’Indústria del Govern Basc, Mikel Amundarain, destaca el compromís per l’Hidrogen Verd que eviti cometre errors del passat. El conseller Torrent assegura que Europa és cada vegada més conscient que aquest eix de l’Ebre que s’està generant és important des d’un punt de vista continental.