Molts centres limiten horaris de visita, però la majoria manté l’activitat programada, excepte en alguns casos a Girona. A Tarragona, no estan aplicant mesures especials més enllà de les recomanacions generals del Departament de Salut, l’hospital Joan XXIII, el Sant Joan de Reus i el Pius Hospital de Valls. En canvi, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha restringit les visites i acompanyants per un brot de covid intern de pacients i ha fet un cribratge a tots els usuaris i professionals que puguin estar afectats.

Els pacients amb covid-19 a planta o a l’UCI han augmentat en els darrers dies si bé l’impacte de la sisena onada als hospitals arriba de manera més lenta que en anteriors gràcies a la vacunació, que actua com una “muralla” i evita ingressos. A més, els hospitals tenen més pressió a Urgències per patologies no covid lligades al fred. Actualment hi ha 713 pacients amb covid-19 ingressats i 165 a les UCI (dades obertes de Salut actualitzades aquest divendres); la setmana passada, n’hi havia 595 i 131.

La majoria de pacients no estan vacunats i sobretot tenen entre 40 i 60 anys; hi ha algun pacient gran que encara no havia pogut rebre la tercera dosi i algun pacient immunodeprimit.

A l’increment sostingut d’ingressos per covid-19, s’hi afegeix l’augment de pacients per altres malalties.

Deixa un comentari

Al deixar un comentari accepto les condicicons detallades en la nostra política de privadesa

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *