El gremi de pastissers artesans de Tarragona encara la campanya de Sant Joan amb la previsió d’igualar les vendes de coques de l’any passat. Tot i que el sector evita donar xifres concretes, la perspectiva és positiva, amb la previsió que el fet que la revetlla caigui en dilluns pot haver allargat les vendes durant tot el cap de setmana previ.
Els tarragonins escullen la coca tradicional tot i que algunes pastisseries inclouen innovacions en els farcits o la fruita.
En els darrers anys, a més, s’ha detectat un interès creixent per les coques farcides de crema o nata.
El president del Gremi de pastissers artesans de Tarragona, Josep González, ha explicat a Tarragona Ràdio que són optimistes i confien que un any més la gent apostarà per les coques de Sant Joan artesanes i de qualitat. Diu que no hi ha canvis significatius en preus i en l’elecció de la mida.
Els professionals insisteixen en posar en relleu la qualitat dels ingredients que les pastisseries tradicionals fan servir, com ara farines, fruites o pinyons, per davant dels que poden emprar els productors que comercialitzen els seus productes en supermercats o grans superfícies.