Els restauradors de Tarragona afronten la primera Santa Tecla amb la nova ordenança de terrasses en vigor.
El sector demana que es facin inspeccions constants per assegurar el compliment dels horaris i evitar problemes amb els veïns en els punts més conflictius.
El gremi enceta la festa major amb bones sensacions i a l’espera que els tarragonins omplin restaurants i terrasses durant uns caps de setmana que, per Santa Tecla, s’allarguen de divendres a dimarts. Ara mateix, els horaris de terrasses estan unificats a tota la ciutat: de diumenge a dijous, tanquen a les 12 de la nit, mentre que els caps de setmana i vigílies de festiu -com el dilluns 22 al vespre- l’horari s’allarga fins a la 1.30 h. Tres mesos després de l’entrada en vigor de la normativa i coincidint amb l’inici de Santa Tecla, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, reclama més inspeccions per garantir el compliment dels horaris i assegurar el descans dels veïns. Defensa que els restauradors entenen les inquietuds veïnals i es mostra partidari que la Guàrdia Urbana sancioni qualsevol irregularitat. En una entrevista a Tarragona Ràdio, Escribano ha demanat més control en punts conflictius com la plaça de la Font i ha avançat que esperen una reunió amb la Guàrdia Urbana per acordar mesures més efectives.
Santa Tecla posa punt final a la campanya estiuenca dels restauradors tarragonins. El sector fa un balanç molt positiu, amb un juny amb bona ocupació, un juliol més irregular i un agost que qualifiquen d’extraordinari.
Ara esperen que el bon temps s’allargui a l’octubre i permeti mantenir les terrasses obertes. El repte serà conservar les plantilles durant l’hivern, més enllà dels sopars d’empresa de Nadal.