Els restauradors encaren una temporada intensa tot coincidint amb la campanya de Nadal i els sopars d’empresa. La tendència és que siguin grups de 10-15 persones que ja han fet les seves reserves amb temps per aconseguir lloc de cara als propers tres caps de setmana.

Durant els propers tres caps de setmana es concentren els sopars d’empresa als establiments de restauració de la ciutat. Generalment, es tracta de grups, d’empresa o amics, que fan les seves reserves amb temps per aconseguir lloc als restaurants. El president de restauradors de la ciutat, Xavier Escribano, explica que la tendència ha anat canviant al llarg dels anys “per què ja no hi ha una persona que ho paga tot”. Diu que el més habitual és trobar a grups d’amics, i que aquestes són les reserves que s’estan fent a última hora.

Explica que també són moltes les famílies que en lloc de fer els àpats de les dates més assenyalades a casa, prefereixen trobar-se i compartir taula en un restaurant. La temporada nadalenca arriba tot just després d’un estiu què des del sector qualifiquen de “dolent” amb una nova ordenança de terrasses que diuen “no els ha beneficiat”. Preveuen un inici de 2026 complicat amb restaurants que no obriran fins a l’abril.