Aquest diumenge, l’entorn del Pont del Diable ha estat l’escenari d’una exhibició dels Castellers de la il·lusió. Hi ha actuat aquesta colla Inclusora que neix a la multinacional FM Logístic de Valls. La colla, fundada l’any 2012, està integrada per castellers amb necessitats especials i té l’objectiu de treballar en la inclusió. En aquesta actuació, s’ha exhibit un crespó negre en senyal de dol per la mort d’un membre dels Castellers de Gavà, en els tràgics fets del local dels Xiquests del Serrallo.

D’altra banda, sobre el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, experts en enologia han començat el passat mes de febrer a fer petites prospeccions en una àrea de 200 metres quadrats de l’entorn del Pont del Diable per tirar endavant el projecte de recuperar les vinyes d’època romana.

Es tracta d’una de les iniciatives que l’empresa Limonium que gestiona l’espai porta a terme en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili.

Es tracta de tornar a conrear vi tal i com es feia segles enrere.

El primer pas és el desbrossament de l’entorn. D’aquesta manera s’evita també el perill d’incendis. Tot seguit s’han de concretat les varietats de vinya autòctona que s’adapten al terreny.

Ha explicat a Tarragona Ràdio un dels responsables de Limonium, Sebastiano Alba, que volen elaborar un vi que fermenti en àmfores per convertir-lo en un producte únic. L’horitzó per posar en el mercat el nou vi del Pont del Diable és l’any 2020.

Fa un parell de setmanes s’ha iniciat el treball de camp amb petites màquines.