El Gremi d’Artesans Pastissers de les comarques tarragonines preveu vendre unes 50.000 coques de Sant Joan al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. De fet, aquest és el nombre de coques que el centenar de pastisseries agremiades va aconseguir vendre l’any passat. Per mantenir aquesta xifra, els pastissers artesans elaboraran coques amb mides més reduïdes per facilitar que tothom pugui comprar-ne. Creuen que es vendran les mateixes però en lloc de ser de quilo moltes seran de mig quilo, ha explicat el president del Gremi Josep Roquet. Ha afegit que és un de les conseqüències de la crisi i ha recordat que és una pràctica que ja es va començar a fer l’any passat. Es preveu que la coca que tingui més sortida sigui la típica de brioix amb fruites confitades i pinyons. Aquesta coca pot estar farcida de crema, de cabell d’àngel o de massapà. Un altra de les coques que preveuen vendre més és la de llardons, la qual es pot fer amb brioix o amb pasta de full. Amb l’objectiu de mantenir el nombre de vendes, el preu de les coques de Sant Joan elaborades pels pastissers artesans continua sent el mateix que el dels últims tres anys. El preu és d’entre 25 i 30 euros el quilo, és a dir, que una coca per a quatre persones costa entre 8 i 10 euros.