Els pastissers tarragonins es mostren optimistes i esperen vendre uns 50.000 tortells de reis. El bon ritme de vendes de torrons al Nadal fa que els pastissers confien en mantenir les xifres dels últims anys pel que fa als tortells.
El sector mantindrà també els preus, tot i la competència de la pastisseria industrial i l’encariment dels subministraments. Els tarragonins es mantenen fidels a la tradició, tot i que cada cop compren tortells cada cop més petits. Les preferències però, no varien massa, i el tortell de massapà serà el més consumit. El vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona, Josep González, destaca l’impacte negatiu dels tortells industrials sobre el sector i els llocs de treball. El portaveu del gremi denuncia les pràctiques comercials d’alguns hipermercats, que importen el tortell de reis des de l’estranger i, després, el farceixen aquí.
A banda del tortell de massapà, els farcits de crema, nata, trufa o cabell d’àngel també tenen una bona sortida. Això sí, tots respecten la tradició d’amagar-hi la figureta d’un dels reis i la fava.