Els pescadors del Serrallo veuen amb esperança l’estudi científic que impulsarà el Departament d’Agricultura i Pesca per analitzar la situació de les poblacions de sardina i seitó en el litoral català.

El sector del peix blau vol saber els motius que han portat a una davallada de les captures i de la mida en els últims anys. Sense anar més lluny, en el primer dia del retorn a la mar després de la veda de dos mesos, es van omplir 1.200 caixes de peix però de talla massa petita per poder-se comercialitzar amb èxit.

Tot plegat ha fet que moltes barques hagin abandonat la pesca i a Tarragona, han passat de les 18 a les 12 actuals. Tot plegat afecta a 130 persones que s’hi dediquen de manera directa i prop de 300 que hi viuen de forma indirecta.

El President de l’Associació Peix Blau, Agustí Rillo, ha explicat a Tarragona Ràdio que s’ha de saber què provoca la problemàtica de la sardina i el seitó al litoral tarragoní.

Rillo ha valorat també l’entrada de Mercadona en la distribució del peix tarragoní. En els darrers 12 anys, la feina l’havia assumit Pescanova.