Els restauradors de la ciutat asseguren que no els ‘surten els números’ i que la seva situació és molt diferent a cafeteries i bars. Expliquen que posar una terrassa a l’exterior és mal negoci ja que a ‘ningú’ li ve de gust dinar o sopar a l’aire lliure a l’hivern.

El president de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, ha explicat a Tarragona Ràdio que només els és rendible obrir amb un aforament a partir del 70%. Ara només es permet un 30% a l’interior dels establiments. Demanen que si shan de respectar els criteris sanitaris també s’han de donar ajudes al sector.

El Restaurant Cal Bonachí no obrirà fins demà dimarts. Treballa bàsicament amb peix i ja és tradicional fer festa els dilluns. Amb tot, un dels seus responsables, Josep Maria Bonachí, comenta que ‘no surt a compte’ instal·lar una terrassa per servir dinars i sopars a l’exterior. Assegura que als comensals no els ve de gust menjar a l’aire lliure. A més, pensa que haurien d’haver deixat treballar amb un percentatge d’aforament en base als metres quadrats de cada restaurant. Bonachí diu que no caldria haver aplicat a tothom un 30% de la capacitat. En el seu cas concret, hi cabrien més taules respectant distàncies.

Bonachí explica que noten a faltar ajudes econòmiques per sobreviure.