Nova oportunitat per certificar els Play-offs virtualment i nou partit que deixa mal sabor de boca. El Nàstic ho tenia a tocar aquest diumenge. A falta de nou punts per acabar la lliga, són a cinc de distància amb l’equip que defineix la zona d’ascens (Cultural Leonesa), però la falta d’efectivitat està allargant massa el premi que mereix l’equip després d’una gran temporada.

El Gimnàstic de Tarragona ha marcat cinc gols els últims 11 partits. Una xifra que preocupa de cara a una hipotètica semifinal de Play-off on els detalls poden definir-ho tot. La recta final de la temporada ha de servir com a lliçó per mentalitzar-se del gran nivell ofensiu que té el Nàstic, però partits com el d’aquest diumenge enfaden, i molt. Gairebé més que el 3-0 al Reino de León.

La primera meitat era una prova del que podien fer els dos equips, amb un CE Sabadell portant la iniciativa gairebé des del minut 1′. Álex Mula va ser el més actiu durant la primera mitja hora, però a poc a poc va diluir-se. Només ell va posar llum en una primera part on l’únic xut va vindre de les botes de Borja Martínez al minut 37.

“Tenim jugadors de qualitat i avui els hem trobat a faltar. He vist les jugades i tinc clar el que és. Algunes jugades polèmiques t’ajuden a guanyar partits”

dani vidal

El d’Elche de la Sierra provava sort des de fora de l’àrea després de recollir un rebot provinent d’una acció molt polèmica: Jaume Jardí s’enduia la pilota cap a dins l’àrea, i tot just a la línia de la frontal, rebia una falta que l’àrbitre no interpretava com suficient per a xiular-la.

Aquesta acció va ser la més clara del Nàstic en tot el partit. El Sabadell va xutar a porteria en més de quatre ocasions, fent treballar Varo i donant algun ensurt al de La Canonja als primers 45 minuts.

Marc Domenech va generar la més clara pels arlequinats amb un xut llunyà que anava directe a l’escaire, però Varo ressolia bé i mantenia, de nou, la porteria a zero. Toni Herrero també va espantar el porter grana amb una arribada des de fora de l’àrea que no rematava al segon pal. De nou, un error de marcatge que complicava les coses.

La defensa dels de Dani Vidal també va destacar per la seva irregularitat. Moments d’excel·lència i moments de desesperació, amb una parella de centrals (Trigueros-Dufur) que va salvar els mobles en un partit ple d’errors.

La segona meitat prometia més. El Nàstic va anar introduint canvis per a refrescar un equip que començava a cremar-se i a necessitar solucions de manera urgent. David Concha (59′) va ser la millor notícia en un partit on passaven poques coses. El càntabre va generar per les dues bandes i va aportar el que, des de l’inici, demanava a crits l’equip: atreviment.

“Per nivell d’ocasions, el resultat més just era l’empat. Hem estat massa imprecisos i hem tingut errades no forçades”

dani vidal

El Sabadell també va demanar un possible penal a prop de l’hora de partit després d’una topada de Joan Oriol amb Baselga, però l’àrbitre, exercint de jutge, va decidir que el contacte tampoc era per tant.

L’única acció que es va donar esperances va sorgir de la màgia de David Concha. Al minut 87 feia meravelles per internar-se a l’àrea i provocar una nova jugada polèmica després d’una caiguda d’un jugador local, que semblava tocar la pilota amb les mans.

Els canvis d’home per home no van ajudar al Nàstic, ni van fer que es retrobessin amb un encontre on feia més d’una hora que no provaven sort. Finalment, la ‘Marea Grana’ de més de 800 aficionats no va poder veure una victòria fora de casa, i només queda el comodí del Nou Estadi.

El Nàstic enfrontarà el pròxim dissabte a les 18:00h a la Sociedad Deportiva Logroñés, on hauria de tancar matemàticament els Play-offs amb victòria a Tarragona. Un partit on pot passar de tot, però que ha d’obligar els jugadors a desfer-se de la mala dinàmica de resultats i de falta de gol.

Sense opcions al primer lloc d’ascens directe, els de Dani Vidal hauran de centrar-se en obtenir la millor posició possible per a poder disputar la tornada dels Play-offs a casa. Però abans, toca marcar gols i no sumar d’un en un. Un empat que els jugadors valoraven com positiu, però que deixa sabor a ‘poca cosa’.