Foto: Laia Díaz.

Un total de 13 andròmines participaran en la XVII edició de la Baixada del Pajaritu, que torna aquest dissabte a la baixada de la Pescateria i el carrer del Cós del Bou. Organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla Jove, enguany serà una Baixada en record a l’Antonio Solé, l’Índiu, un casteller molt estimat pels de la camisa lila que va morir tot just fa un any.

El format de la Baixada serà l’habitual. Les andròmines estan convocades a les 9:30h a la plaça del Rei per tal que passejants i curiosos puguin admirar-les amb tranquil·litat abans que comenci el rebombori de la baixada. Això ja serà a les 11h, quan els ‘pajaritus’ començaran a desfilar i a lliscar per la baixada de la Pescateria i el carrer del Cós del Bou, captant l’atenció del públic. El trànsit rodat d’aquests carrers estarà tallat des de primera hora per la instal·lació dels distintius farcells de palla que en marquen el recorregut. Josep Lluís Castro, president de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, diu que l’acte manté l’essència del que és el Carnaval tarragoní.

En acabar la Baixada del Pajaritu es farà l’entrega de premis a les millors i pitjors andròmines, així com a les caigudes més espectaculars i desastroses. Un altre acte singular i esbojarrat arribarà diumenge a les 12h amb el darrer polvo del Carnestoltes i de la Concubina, la guerra de farina modernitzada ara amb polvos de colors. Ho organitza el Ball de Serrallonga i Edu Álvarez és un dels seus responsables. L’acte es farà a la Plaça de la Disbauxa.